085-0470232

EHAK

EHAK Eerste Hulp aan Kinderen

Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene.
Met een module certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen.

ehak

Ook krijgt u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit) bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp.
Diegenen die het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een vermelding op het diploma dat zij dit certificaat behaald hebben.

Onderwerpen
In de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen u kunt nemen om de veiligheid te vergroten.

Ook komen een aantal kinderziekten aan bod en hoe u dan kunt handelen.

 

 

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bij bijvoorbeeld:

  • een bloeding
  • shock
  • kneuzing en verstuiking
  • botbreuk
  • tandletsel
  • oververhitting
  • koortsstuipen
  • brandwondOranje Kruis

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een toets. De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar.
Na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) van Het Oranje Kruis of het wordt bijgeschreven op uw EHBO diploma.
Het certificaat is evenals het diploma Eerste Hulp één jaar geldig. Om de geldigheidsduur te verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener aan kinderen te zijn.

Extra
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van bijvoorbeeld Het Oranje Kruis.

Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

Cursusduur en lestijden
De EHAK moduleverklaring bestaat uit één praktijk lesdagdeel.
De lestijden zijn van 09.00 tot 12.00 uur.
Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van het dag arrangement à € 9,95.

Cursusgeld
Het cursusgeld voor de Basiscursus EHAK bedraagt (vanaf) € 69,- en wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Deze prijs is inclusief les- en oefenmateriaal, exclusief dag arrangement, examengeld á € 25,-
Zodra wij uw aanmeldingskaart hebben ontvangen, sturen wij u het lesmateriaal of inlogcode (e-Learning) digitaal toe.
Alle vermelde tarieven zijn op basis van cursussen en lessen op onze opleidingscentrum te Venray.

Schrijf u NU in voor deze cursus!
Inschrijfformulier

Inschrijfformulier (pdf)
Studiebepalingen (pdf)

> Informatiefolder (pdf)
MEDIC First Aid folder (pdf)

! Voor actuele lesdata in onze Trainingcenter zie onze Facebookpagina !